Home > Voor wie > Kickboksen voor vrouwen

voor wie

Kickboksen voor
Vrouwen

Het aantal vrouwen dat kickbokst groeit al jaren. Bij Kickboxing Institute sporten er inmiddels meer vrouwen dan mannen. De meeste mensen denken bij kickboksen vooral aan grote sterke mannen met veel tatoeages, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Kickboksen is voor iedereen; mannen, vrouwen en kinderen.

De meeste vrouwen bezoeken de zaklessen waarbij ze een uur lang zichzelf helemaal leeg kunnen slaan. Ook personal kickboxing is populair onder vrouwen. Bij personal kickboxing ga je aan de slag met een personal trainer gefocust op kickbokstechnieken.

Er zal tal van redenen waarom steeds meer vrouwen kiezen voor kickboksen. Wij hebben de belangrijkste 5 redenen benoemd:

kom snel meedoen

Het is een intensieve workout voordeel #1

De meeste vrouwen die kickboksen of gaan kickboksen willen in een korte training enorm veel calorieen verbranden. Kickboksen is daar de beste manier voor. Het is een full body training en je kan tot wel 900 calorieen per workout vebranden.

Maak kennis met ons

een klas kickboksers die allemaal op een rij op de bokszak bezig zijn
Image 1

kom snel meedoen

Zelfverdediging voordeel #2

Omdat je als vrouw veelal kwetsbaar bent is het belangrijk om jezelf te kunnen verdedigen. Door het leren van kickboksen kan je na verloop van tijd beter voor jezelf opkomen. Je bent in staat om een goede klap of trap uit te delen op het moment dat dit écht nodig zou moeten zijn. Jezelf kunnen verdedigen is essentieel en om die reden willen heel veel vrouwen kickboksen leren.

Maak kennis met ons

kom snel meedoen

Mentale weerbaarheid voordeel #3

Kickboksen leren is zwaar, moeilijk en vermoeiend. Het is niet zomaar gedaan om er goed in te zijn. Je zult mentaal verbeteren, grenzen overwinnen en jezelf blijven uitdagen. Je staat krachtiger in je schoenen en je leert met tegenslagen omgaan. Want één ding is zeker: een makkelijke kickboksworkout bestaat niet!

Maak kennis met ons

2 vrouwen die elkaar de vuisten aantikken voor een kickboks training
Image 1

kom snel meedoen

Samenzijn met anderen voordeel #4

In Bussum is het bijna een theekransje geworden van dames die elkaar wekelijks zien om samen te gaan trainen. Natuurlijk.. Het Gooi! Maar toch! Kickboksen verbindt je met je teamgenoten. Je gaat allemaal door hetzelfde heen en je helpt elkaar beter te worden. Er worden elke dag nieuwe vriendschappen gemaakt.

Maak kennis met ons

kom snel meedoen

Legaal van je afslaan voordeel #5

Vrouwen werken hard. Zowel thuis als op werk. En de man zeurt vaak… Wat is dan beter dan een bokszak die je een uur lang helemaal lens kan slaan? Misschien wel de belangrijkste reden dat vrouwen starten met kickboksen is voor hun wekelijkse gehaktdag met de bokszak!

Als je na deze 5 redenen nog steeds twijfelt dan stel ik voor dat je eens een proefles probeert. Of vraag andere vrouwen uit de buurt wat zij van kickboksen vinden. De kans is groot dat iemand in je directe kring al kickbokst.

Maak kennis met ons

2 vrouwen die elkaar de vuisten aantikken voor een kickboks training

Starten met Kickboksen,
toegankelijk voor jong en oud

succesverhalen

Wat sporters van
ons vinden