Leren kickboksen bij Kickboxing Institute

 

Leren kickboksen

Wil je starten met sporten en leren kickboksen? Maar je weet niet hoe? Kickboxing Institute helpt je om te leren kickboksen. Je kan het leren via een van onze groepslessen of via een personal trainer. Ook thuis is het mogelijk om te leren kickboksen dankzij ons Youtube-kanaal kan je meer dan 100 video’s bekijken.

Waarom wil je starten met kickboksen?

Word lid van de leukste kickboxingclub in Nederland. 

Kickboksen is een pittige sport. Een kickboks workout is intensief en als je net begint is het normaal om geregeld spierpijn te hebben. Het is fysiek zwaar, maar ook motorisch niet eenvoudig om te leren kickboksen. Maar als je door dat punt heen bent ervaar je enkel voordelen. Wij zien kickboksen als een middel om fit te worden. Bij ons draait het dus niet om sparren en vechten, maar om het leren van de technieken, de fitheid en plezier. Je leert elke training weer iets nieuws, zowel beginners als ervaren sporters.

 

My Fundamentals
My Fundamentals

Hoelang duurt het voordat ik geleerd heb om te kickboksen?

Het aanleren van kickbokstechniek gaat niet in een dag.

Als je begint met trainen dan zal je merken dat zelfs de meest eenvoudige technieken nog lastig zijn om te leren. In de praktijk begin je met je houding: hoe moet je staan, hoe staan je voeten, waar hou je je handen en waarom is dat belangrijk. Je leert op de correcte manier bewegen en ademen en pas daarna ga je echte kickbokstechnieken leren. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden om eenvoudige kickbokstechniek te leren. Na 6 maanden zal je merken dat je ook complexe combinaties kan gaan maken en je beter inzicht ontwikkeld. Om echt een bovengemiddeld niveau te bereiken dien je langer dan 12 maanden intensief te trainen en wekelijks nieuwe kickbokstechnieken te leren.

 

Schaduwboksen

Wil je het leren van kickboksen versnellen? Dan is het raadzaam om zoveel als mogelijk te schaduwboksen. Schaduwboksen -ook wel shadowboxing- is een workout bestaande uit een combinatie van continue bewegen, stoten uitdelen, snel draaien, schijnwegingen maken en fictieve klappen ontwijken. Een training waarmee je vooral de schouders traint én je uithoudingsvermogen verbeterd. Je kunt de combinaties zo gek maken als je zelf wilt en je stoten eventueel verzwaren met gewichtjes.

Pas op voor blessures

Voordat je begint met het leren van kickboksen, is het belangrijk om te beseffen dat het een blessuregevoelige sport is. Voorkom het overstrekken van je ellebogen -al helemaal als je gewichtjes vasthoudt. De verkeerde techniek kan op de lange termijn nare blessures opleveren, een warming-up is dan ook zeer aan te raden. En voer nooit technieken op volle kracht uit die je nog niet heel veel geoefend hebt.

Kickboksleden aan het woord

Wie kunnen jou nou beter vertellen hoe het is om te kickboksen bij Kickboxing Institute dan een paar van onze huidige leden? Daarom vroegen we ze naar hun mening. Hoe ervaren zij hun lidmaatschap bij ons? Je leest hun open en eerlijke antwoorden hier.

‘Liet mij twee trappen op lopen en ik was compleet buiten adem. Wás, want sinds mijn intrede bij Kickboxing Institute Almere heb ik binnen afzienbare tijd een conditie opgebouwd waar je u tegen zegt.  Vandaag de dag wil ik nooit meer zonder. Helaas kunnen we nu niet op de club trainen, maar ik ga lekker thuis verder met de workouts die ik gratis ontvang!’

‘Vanwege het Coronavirus wil ik graag mijn gezondheid verbeteren. Ik zag de acties van Kickboxing Institute en ben direct gestart. Nu doe ik wekelijks de trainingen vanuit huis en ik kan niet wachten tot ik het op de club kan proberen. Ik behaal al resultaat samen met de gratis voedingcoaching. Top begeleiding en een erg leuke actie!