Een heldere geest en een fit lichaam zijn juíst ook op de werkvloer ontzettend belangrijk. Jarenlang onderzoek heeft aangetoond dat gezonde werknemers meer energie hebben en daardoor productiever en creatiever zijn en minder vaak ziek. Zo bespaart een bedrijf niet alleen kosten, maar wordt er harder en meer ontspannen gewerkt. Kickboxing Institute wil bijdragen aan de gezondheid van iedereen en biedt bedrijven op maat gemaakte individuele  programma’s en energieke groepsclinics die teams niet alleen fitter, maar over all gezonder maken.

Gezonde keuzes op de werkvloer.
Kickboxing Institute gelooft dat medewerkers pas echt succesvol kunnen zijn wanneer zij, ongeacht de omstandigheden, energiek, veerkrachtig, betrokken en gemotiveerd kunnen werken. Gelukkig zien steeds meer bedrijven in dat zij mede verantwoordelijk zijn voor vitaliteit en een gezonde leefstijl van personeel. De vraag die alleen vaak rijst: ‘Hoe pakken we dat dan aan?’ Met alleen het aanbieden van een gezonde lunch ben je er nog niet: een ‘happy healthy lifestyle’ draait om voldoende aandacht voor zowel voeding, beweging én mentale gezondheid. Het allerbelangrijkste is uiteindelijk dat je medewerkers letterlijk in beweging krijgt. En dat is waartoe Kickboxing Institute uitstekend toe in staat is. Wij bieden uitdagende clinics, (outdoor) kickbox workouts en op maat gemaakte individuele programma’s aan en spelen zo scherp in op deze trend.

Wat kun je als werkgever doen?
Omdat ieder mens uniek is met verschillende sterke en zwakke punten vormen de individuele programma’s een belangrijk onderdeel van ons aanbod. Alles draait om de juiste combinatie van mentale gezondheid (grip op het leven, zich gelukkig voelen, het leven als zinvol ervaren) en fysieke gezondheid (een sterk lichaam, weinig klachten en ongemakken en een grote inzetbaarheid). Wanneer u ervoor kiest om een werknemer een individueel programma aan te bieden, dan vormen de uitkomsten van twee gezondheidstests de basis voor het op maat gemaakte programma. Nadat wij precies weten hoe het gesteld is met de gezondheid van de medewerker, kunnen wij een uniek en effectief programma samenstellen waardoor doelen op een efficiënte manier gehaald kunnen worden en de medewerker een nog grotere toegevoegde waarde voor uw bedrijf zal zijn.

Rozemarijn (34): “In eerste instantie stond ik niet te juichen toen mijn werkgever ons allemaal een individueel programma aanbood. Ik hield eerlijk gezegd niet van sporten. Maar nadat ik de gezondheidstests had ondergaan vielen de puzzelstukjes op zijn plaats: nu begreep ik waarom ik me vaak zo intens moe voelde. Ik ben aan de slag gegaan en al na een maand voelde ik me zoveel fitter! Naast het programma van mijn werkgever volg ik nu in het weekend zelfs standaard een kickboks workout in Bussum. My life changed!”

Het effect van sporten.
1 op de 3 mensen ervaart klachten door een te hoge werkdruk. Vindt u het welzijn van de mensen die bijdragen aan uw succes echt belangrijk? Dan zijn onze programma’s de moeite waard. Wanneer u uw medewerkers de kans geeft om (meer) te sporten dan zult u al snel de positieve effecten daarvan waarnemen. Een van de grote voordelen is dat de bewustwording omtrent gezond leven groter wordt. En daardoor gaan mensen uit zichzelf gezondere keuzes maken en meer sporten. En daarnaast heeft een gezamenlijk doel, onder werktijd gezondere keuzes maken, een positief effect op hele teams. Mensen raken meer betrokken bij elkaar, leren elkaar op een andere manier kennen en teams worden hechter. En last but not least: mensen ervaren minder stress en zijn minder vaak ziek.

Samenwerken met Kickboxing Institute?
Ziet u ook de voordelen en het belang in van vitale en gelukkige medewerkers? En wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met Kickboxing Institute? Ons aanbod is divers en wordt altijd afgestemd op uw wensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen deel te nemen aan kickboks workouts (in een van onze vestigingen of bij u op locatie), maar het pakket kan ook aangevuld worden met fitheidstests en/of voedingsadvies. In sommige gevallen is het zelfs raadzaam om per werknemer samen te werken met een fysiotherapeut en-of een voedingsconsulent. Kortom: er is veel mogelijk! Wilt u meer weten of eens rustig praten over welke mogelijkheden er zijn? Wij komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking.

N.B.: De kosten zijn aftrekbaar voor de belasting.