Kickboks voor vrouwen

 

Kickboksen vrouwen

Het aantal vrouwen dat kickbokst groeit al jaren. Bij Kickboxing Institute sporten er inmiddels meer vrouwen dan mannen. De meeste mensen denken bij kickboksen vooral aan grote sterke mannen met veel tatoeages, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Kickboksen is voor iedereen; mannen, vrouwen en kinderen.

De meeste vrouwen bezoeken de zaklessen waarbij ze een uur lang zichzelf helemaal leeg kunnen slaan. Ook personal kickboxing is populair onder vrouwen. Bij personal kickboxing ga je aan de slag met een personal trainer gefocust op kickbokstechnieken.

Er zal tal van redenen waarom steeds meer vrouwen kiezen voor kickboksen. Wij hebben de belangrijkste 5 redenen benoemd:

My Heavy bag

1. Het is een intensieve workout

De meeste vrouwen die kickboksen of gaan kickboksen willen in een korte training enorm veel calorieen verbranden. Kickboksen is daar de beste manier voor. Het is een full body training en je kan tot wel 900 calorieen per workout vebranden.

2. Zelfverdediging

Omdat je als vrouw veelal kwetsbaar bent is het belangrijk om jezelf te kunnen verdedigen. Door het leren van kickboksen kan je na verloop van tijd beter voor jezelf opkomen. Je bent in staat om een goede klap of trap uit te delen op het moment dat dit écht nodig zou moeten zijn. Jezelf kunnen verdedigen is essentieel en om die reden willen heel veel vrouwen kickboksen leren.

My Hiit
_VR57647

3. Mentale weerbaarheid

Kickboksen leren is zwaar, moeilijk en vermoeiend. Het is niet zomaar gedaan om er goed in te zijn. Je zult mentaal verbeteren, grenzen overwinnen en jezelf blijven uitdagen. Je staat krachtiger in je schoenen en je leert met tegenslagen omgaan. Want één ding is zeker: een makkelijke kickboksworkout bestaat niet!

4. Samenzijn met anderen

In Bussum is het bijna een theekransje geworden van dames die elkaar wekelijks zien om samen te gaan trainen. Natuurlijk.. Het Gooi! Maar toch! Kickboksen verbindt je met je teamgenoten. Je gaat allemaal door hetzelfde heen en je helpt elkaar beter te worden. Er worden elke dag nieuwe vriendschappen gemaakt.

My Hiit
_VR57647

5. Legaal van je afslaan

Vrouwen werken hard. Zowel thuis als op werk. En de man zeurt vaak… Wat is dan beter dan een bokszak die je een uur lang helemaal lens kan slaan? Misschien wel de belangrijkste reden dat vrouwen starten met kickboksen is voor hun wekelijkse gehaktdag met de bokszak!

Als je na deze 5 redenen nog steeds twijfelt dan stel ik voor dat je eens een proefles probeert. Of vraag andere vrouwen uit de buurt wat zij van kickboksen vinden. De kans is groot dat iemand in je directe kring al kickbokst.

Kickboksleden aan het woord

Wie kunnen jou nou beter vertellen hoe het is om te kickboksen bij Kickboxing Institute dan een paar van onze huidige leden? Daarom vroegen we ze naar hun mening. Hoe ervaren zij hun lidmaatschap bij ons? Je leest hun open en eerlijke antwoorden hier.

‘Liet mij twee trappen op lopen en ik was compleet buiten adem. Wás, want sinds mijn intrede bij Kickboxing Institute Almere heb ik binnen afzienbare tijd een conditie opgebouwd waar je u tegen zegt.  Vandaag de dag wil ik nooit meer zonder. Helaas kunnen we nu niet op de club trainen, maar ik ga lekker thuis verder met de workouts die ik gratis ontvang!’

‘Vanwege het Coronavirus wil ik graag mijn gezondheid verbeteren. Ik zag de acties van Kickboxing Institute en ben direct gestart. Nu doe ik wekelijks de trainingen vanuit huis en ik kan niet wachten tot ik het op de club kan proberen. Ik behaal al resultaat samen met de gratis voedingcoaching. Top begeleiding en een erg leuke actie!