Kickboks workout voor kinderen

Kickboksen voor kids bij Kickboxing Institute Spelenderwijs zelfvertrouwen opbouwen en fysiek sterker worden.

Uniek programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

In samenwerking met orthopedagoog Annefleur Visscher en fysiotherapiepraktijk STTC Kids ontwikkelden wij een uniek kickboksprogramma, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen in deze leeftijdscategorie zijn volop in de groei. Daarom is een gelijkmatige belasting van het lichaam extra belangrijk. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan het stimuleren van meer doorzettingsvermogen en discipline. En tot slot worden motoriek, het gebruik van zowel de linker- als de rechterzijde van het lichaam en het trainen van het onder- en bovenlichaam gestimuleerd. Met kickboksen spreekt een kind het hele lichaam aan. Daardoor is het de ultieme sport om fysiek fit te worden en spelenderwijs meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Kickboksprogramma voor 12+’ers

Buiten het unieke kickboksprogramma voor kids van 6 tot 12 jaar bieden we ook work-outs aan speciaal voor 12+’ers. Tijdens die lessen focussen we ons op de ontwikkeling van een topconditie en een sterk en fit lichaam. We leren kinderen de juiste techniek aan, sparren (kleine wedstrijdjes met elkaar) en we gaan aan de slag met spierkracht en conditie. Tegelijkertijd leren we ze hoe zij zichzelf kunnen verdedigen, hoe ze hun lichaam optimaal kunnen beheersen en hoe ze hun discipline vergroten. Kickboksen onderscheidt zich van andere sporten, omdat kids bij deze sport het hele lichaam trainen. Vaak zie je wel dat kinderen kickboksen combineren met andere sporten zoals hockey of voetbal.

Gratis proefles kickboksen voor kids

Overall merken de deelnemers van de kickboksprogramma’s voor kids dat ze sterker, sneller en beter worden. Jongens en meiden trainen gemixt en tijdens de trainingen wordt er samengewerkt met iemand die qua niveau, lengte en kracht goed bij het kind in kwestie past. In de training komen zowel oefeningen in tweetallen als met de hele groep aan bod. De trainers zijn ervaren wedstrijdvechters en zetten alles op alles om de kids veel te leren!

Kom gerust een keer langs om tijdens een proefles sfeer te proeven. Kinderen zijn van harte welkom en mogen gerust een vriend of vriendin meenemen. Sterker nog: dat vinden wij alleen maar gezellig!

Kickbokswork-outs voor kids razend populair

Het is geen toeval dat onze kickbokswork-outs voor kinderen populair zijn. De deelnemers kunnen tijdens het sporten namelijk hun energie kwijt, zijn lekker actief bezig en werken samen met anderen, waardoor er tegelijkertijd ook mooie vriendschappen ontstaan. Daarbij komt dat kickboksen voor elk kind de ideale sport is om weerbaarder, gedisciplineerder en zelfverzekerder te worden. De kickbokslessen voor kids worden bij al onze vestigingen aangeboden en zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo kunnen wij de kinderen zo goed mogelijk begeleiden en verliezen we hun lichamelijke ontwikkeling geen seconde uit het oog.

Tijdens onze kickbokslessen voor kids zijn kinderen actief bezig, bouwen ze zelfvertrouwen op en leren ze andere jongens en meisjes kennen.

Fight to develop: fysiek sterker met meer zelfvertrouwen

Kickboxing Institute biedt kinderen de mogelijkheid om in een veilige en inspirerende omgeving aan een sterker lichaam en meer zelfvertrouwen te werken. Tijdens elke training is respect hebben voor elkaar en vertrouwen hebben in jezelf en de ander leidend.
Onze trainers hebben veel kickbokservaring én zijn bedreven in het werken met kinderen. Hun houding naar de kids toe is altijd positief en persoonlijk. Ze zijn er scherp op dat er nooit hard of ongecontroleerd getrapt of geslagen wordt.
De trainer stimuleert de sociale contacten onderling met gezamenlijke oefeningen. Na alle oefeningen wordt de les altijd met een spel- en evaluatiemoment in kringverband afgesloten. Elke 3 maanden wordt een lessenserie met een diploma afgerond, zodat ieder kind zijn of haar eigen vooruitgang niet alleen ervaart, maar ook op papier ziet. Ouders zijn tijdens die les van harte welkom om te komen kijken.

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken met Kickboxing Institute

That’s the spirit die wij ambiëren! Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.