Home > Contact

waar stel ik mijn vraag?

Contact met
Kickboxing Institute

085 401 08 64

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00-12:00 uur.

Contact via mail?

Vul het formulier onderaan de pagina in en we reageren zo snel mogelijk.

F.A.Q

Antwoord op al je vragen.

android-chrome-512×512

Reserveringssysteem

Hoe kan ik de app installeren?

Je kan onze Kickboxing Institute app in de PlayStore of de AppStore downloaden. Vervolgens dien je in te loggen met de inloggegevens die je via de activatie mail hebt ontvangen.

 

Kickboxing Institute App Store

Kickboxing Institute Play Store

Hoe kan ik een les reserveren?

Als je de app opent zie je meerdere tegels. Klik op de tegel ‘rooster’. Hierin vind je het huidige rooster en kun je al je lessen reserveren. Ook kun je meerdere locaties toevoegen door op de pijltjes rechtsboven te drukken. Zo kun je dus op meerdere locaties lessen reserveren.

Ik wil sporten op een andere locatie, mag dat en hoe doe ik dat?

Dat mag! Je mag op elke locatie trainen met hetzelfde lidmaatschap. Zie hieronder de instructievideo hoe je dit makkelijk in de app kunt regelen!

Hoe werkt het met de credits?

Bij een onbeperkt lidmaatschap kun je zo vaak je wil trainen. Bij een 1 keer per week lidmaatschap krijg je elke zondag een nieuwe credit toegewezen. Deze credit is een maand geldig. Daarna vervalt de credit.

Hoe werkt het als ik een les heb gereserveerd en toch niet kom?

We vragen iedereen om tijdig af te melden zodat eventueel iemand anders jouw plek nog kan overnemen. Doe dit maximaal 2 uur van tevoren. Als je jezelf later dan 2 uur voor de les afmeldt dan verlies je je credit.

Ik heb geen activatiemail ontvangen nadat ik me heb ingeschreven, wat nu?

Het kan zijn dat deze in je SPAM terecht is gekomen! Is dat ook niet het geval? Neem dan contact op met ons, dan lossen we dit direct op!

Hoe kan ik mijn facturen downloaden?

Deze kun je via je eigen account downloaden. Zie hier het stappenplan voor op de PC en zie de instructie opname voor in de app.

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

Dit kun je zelf via je persoonlijke account. Zie hier het stappenplan om je persoonsgegevens te wijzigen!
Wil je het IBAN nummer wijzigen? Mail dan even naar: info@kickboxing-institute.nl

Lid worden

Hoe kan ik lid worden?

Je kan jezelf via onze website inschrijven door al je gegevens achter te laten en een lidmaatschap te kiezen. Je kan dit natuurlijk ook doen na het volgen van een proefles bij een van onze trainers!

Hanteren jullie inschrijfkosten?

Ja, dit is eenmalig 15 euro.

Kan mijn kind lid worden?

Jazeker. We hebben lessen voor kinderen die starten vanaf 8 jaar tot 16 jaar. Enkel op onze locatie in Bussum hebben we een les vanaf 4 jaar.

Lidmaatschap

Kan ik mijn lidmaatschap bevriezen?

Iedere member mag per jaar maximaal 8 weken het lidmaatschap pauzeren, ongeacht de rede. Dit is een service die wij aanbieden omdat we begrijpen dat flexibiliteit soms fijn is. Wanneer je geblesseerd bent en een doktersverklaring hebt of zwanger bent kunnen we je lidmaatschap voor een langere tijd pauzeren, dit kan in overleg.
Om de pauze te starten kun je ons mailen met je naam en de locatie waar je lid bent. Geef vervolgens de start en einddatum van de gewenste pauze aan. Na afloop van die datum wordt je lidmaatschap automatisch weer actief en kun je weer bij ons komen trainen. Over de gepauzeerde periode ontvang je geen incasso’s. Tenzij de factuur al in de verzendlijst stond voor het aanvragen van de pauze. Deze kunnen wij dan niet tegenhouden en zal worden geïncasseerd. Facturen die al betaald zijn bevatten soms dagen die binnen de pauze vallen. Deze dagen worden automatisch verrekend als tegoed na de pauze. Let op: de einddatum van je contract schuift mee op en pauzeren met terugwerkende kracht is niet mogelijk.

Heb ik een opzegtermijn?

Als je de duur van je gekozen lidmaatschap hebt volbracht dan is de opzegtermijn bij een maandelijks lidmaatschap een volledige kalendermaand. Bij een 4 wekelijks lidmaatschap is de opzegtermijn een volledige periode van vier weken.
Bij opzegging maak je de eventueel resterende periode van de lopende vier weken nog af en loopt je abonnement door tot het einde van de daaropvolgende vier weken.

Hoe kan ik opzeggen?

Mail naar: info@kickboxing-institute.nl

Vermeld hierbij je volledige naam, de locatie waar je lid bent en de reden van opzegging.

 

Let op: mocht je geen bevestiging hebben ontvangen binnen 14 dagen, mail ons dan nog een keer. Zonder bevestiging is je opzegging wellicht niet goed doorgekomen.

Bieden jullie studentenkorting aan?

Nee, dit bieden wij niet aan.

Tot welke leeftijd gaan de kids lidmaatschappen?

Tot 16 jaar. Boven de 16 jaar val je onder een volwassen lidmaatschap en mag je dus ook deze lessen volgen.

Wordt mijn lidmaatschap automatisch verlengd?

Je lidmaatschap wordt automatisch stilzwijgend maandelijks of met 4 weken verlengd (dit hangt af van of je een maandelijks of 4 wekelijks lidmaatschap hebt), mits je per mail bij ons hebt opgezegd en hier een bevestiging van hebt ontvangen.

Kan ik mijn lidmaatschap van 1 x per week naar onbeperkt wijzigen?

Dat kan altijd. Graag horen wij dit voor de wisseling van de nieuwe maand zodat we dit tijdig door kunnen voeren. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Overige

Hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Je kunt ons het best bereiken door het onderstaande contactformulier in te vullen! We nemen z.s.m. contact met je op.

Op welke doelgroep richten jullie je?

Zoals je kunt zien bevat het logo van Kickboxing Institute een hartje. Dit is een bewuste keuze geweest, omdat we willen uitdragen dat Kickboxing Institute voor iedereen is. Voor jong en oud, voor elk trainingsniveau!

Mag ik een introducee meenemen?

Ja, dat mag zeker! Laat ons weten welke les jullie samen willen volgen met de naam van hem/haar, dan melden wij degene aan voor de les.

Hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Je kunt ons het best bereiken door het onderstaande contactformulier in te vullen! We nemen z.s.m. contact met je op.

Kan mijn kind bij jullie sporten via het Sportfonds Jeugd en Cultuur?

Ja, dat kan zeker! Het is belangrijk dat je eerst zelf een aanvraag doet bij het Sportfonds.
Breng ons hiervan op de hoogte zodra de aanvraag is gedaan. Dan kunnen we alles verder regelen.

Ik kan sporten via mijn werkgever, hoe werkt dat?

Je hoeft alleen een aanvraag te doen via je werkgever. Zodra zij jouw aanvraag hebben goedgekeurd worden wij hiervan op de hoogte gebracht. Wij ontvangen dan direct alle gegevens waarmee we je account kunnen aanmaken. We zijn aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland en HollandFit.

android-chrome-512×512

Heb je een vraag of opmerking? Of wil je een proefles aanvragen? Staat de vraag niet in de FAQ en heb je een vraag neem dan contact op via het formulier.